Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

преса

112.ua

Четвер, 2 квітня 2020, 16:15

Владу закликають забезпечити вільне пересування журналістів під час карантину

преса

НСЖУ пропонує дати можливість журналістам користуватися спеціальними маршрутами громадського транспорту.

Про це Голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Як вказано у повідомленні, Національна спілка журналістів України закликає органи місцевого самоврядування забезпечити можливість безперешкодного пересування журналістів по всій території України, в тому числі – вільне користування спеціальними маршрутами громадського транспорту. Нарівні з медиками, комунальниками, правоохоронцями, соціальними працівниками сьогодні журналісти також виконують важливу роботу.

"Останніми тижнями журналісти працюють у надзвичайно складних умовах, розповідаючи про те, як в Україні долають пандемію коронавірусу. Більшість співробітників медіа не можуть піти в самоізоляцію та припинити оперативне інформування громадян про розвиток подій в країні. Кожна редакція ЗМІ запровадила спеціальний режим роботи під час карантину, акцентуючи надзвичайну увагу на безпеці здоров’я співробітників та джерел інформації. Але для багатьох співробітників ЗМІ у Києві та регіонах важливим питанням є можливість користування громадським транспортом – і для доїзду до редакції, і для виїзду для збору інформації" – написав Сергій Томіленко.

У середу, 1 квітня, Президент України підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)". 

Зокрема, у законі йдеться: "Кабінету Міністрів України, Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції, обласним адміністраціям, Київській міській державній адміністрації разом з органами місцевого самоврядування при здійсненні заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, забезпечувати безперешкодне пересування журналістів територією України, зокрема територіями, де оголошена надзвичайна ситуація".

"Виходячи з суспільної важливості роботи журналістів у цей час, Національна спілка журналістів України пропонує владі забезпечити можливість для працівників медіа під час виконання професійних обов’язків користуватися громадським транспортом в умовах протиепідемічних обмежень" – додав Сергій Томіленко.

Відповідно до законодавства, статус журналіста в Україні підтверджується редакційним посвідченням зареєстрованого ЗМІ або посвідченням, виданим професійним об’єднанням журналістів, зокрема Національною спілкою журналістів України.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.