Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

1+1

П'ятниця, 3 квітня 2020, 12:30

Дубневичу продовжили термін невиїзду за кордон

Ярослав Дубневич

ВАКС до кінця квітня продовжив дію запобіжного заходу щодо нардепа Ярослава Дубневича у справі розкрадання Укрзалізниці.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вищий антикорупційний суд дію запобіжного заходу до 29 квітня, покладеного на народного депутата України 9 скликання Ярослава Дубневича.

Як наголосили у САП, підозрюваний зобов'язаний прибувати за вимогою детектива, прокурора та суду; повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками та здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Нагадаємо, у лютому ВАКС дозволив Ярославу Дубневичу не носити електронний браслет.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича через незаконне привласнення майна та зловживання службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. 

Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував усе майно Ярослава Дубневича у справі про розкраданні газу НАК "Нафтогаз-Україна". Однак ще раніше Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт, а також ТОВ "Енергія-Новий Розділ", що є власником ТЕЦ в місті Новий Розділ.

Також на початок лютого апеляційна палата ВАКС дозволила арештувати 5,6 млн грн, які детективи НАБУ вилучили у будинку Дубневича,а наприкінці лютого ВАКС дозволив Ярославу Дубневичу не носити електронний браслет.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.