Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

П'ятниця, 3 квітня 2020, 15:33

Людям на самоізоляції дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому

карантин у Львові

Кабінет міністрів на час карантину пом'якшив раніше введені обмеження щодо осіб на самоізоляції.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України.

Зокрема, людям на самоізоляції, про яких немає кому подбати, дозволено виходити в масках за продуктами і ліками не більше ніж на 2 кілометри від дому.

Також дозволяється двічі на день вигулювати домашніх тварин.

"Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється відвідування місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, медичними виробами, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції, за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок без клапану видиху" – йдеться у постанові.

Загалом уряд планує зібрати дані про осіб на самоізоляції та обсервації та моніторити, як вони дотримуються цього режиму. Через це Міністерству цифрової трансформації доручили до 5 квітня 2020 року розробити відповідний електронний сервіс.

До мобільного додатка вноситимуть інформацію про прізвище, ім’я, по батькові особи, дату її народження, місце самоізоляції та засоби зв’язку (номер телефону), чи особа проживає сама, чи є можливість піклування про неї іншими особами в період самоізоляції. За згодою особи також вносяться короткі відомості про хронічні захворювання та стан здоров’я на час самоізоляції.

За надання неправдивих відомостей про місце своєї самоізоляції чи недотримання режиму самоізоляції особу буде притягнуто до адміністративної відповідальності, а у випадку порушення режиму самоізоляції, що призвело до тяжких наслідків, в тому числі смерті третіх осіб, до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, в Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски.

Станом на сьогодні на Львівщині зафіксували 13 випадків зараження коронавірусом. У МОЗ затвердили новий алгоритм надання медичної допомоги хворим на коронавірус.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.