Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Понеділок, 6 квітня 2020, 14:13

Віднині громадський транспорт Львова переходить в режим спецперевезень

львівські маршрутки

В громадському транспорті дозволили перевозити лише працівників служб, які забезпечують життєдіяльність міста, за наявності посвідчення.

Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Сьогодні, 6 квітня, міська комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про переведення громадського транпсорту Львова у режим спецперевезень.

"З сьогоднішнього дня весь громадський транспорт переходить в режим спецперевезень. Це означає, що в транспорті будуть перевозити тільки певну категорію людей – це працівники сфери, які забезпечують життєдіяльність міста. Зокрема це працівники медичних установ, працівники установ, які забезпечують продуктами наших мешканців, банківських установ енергозабезпечення, водозапечення, соціальних установ, прокуратури, суду та інших установ, які передбачені постановою Кабміну від 2 квітня" – пояснила Ірина Маруняк.

Вона зазначила, що водії і пасажири транпсорту повинні мати засоби захисту, зокрема маски чи респіратори. В одному транпсорті можна перевозити стільки пасажирів, скільки передбачено місць для сидіння. 

"Ми зобов'язали керівник підприємств працівники яких можуть їздити в громадському транспорті надати посвідчення або довідки, які зачвідчують, що ці люди працюють на даних підприємствах. Довідка має бути підписана керівником підприємства і засвідчена мокрою печаткою. Відповідальність за наявність довідки несе пасажир і має пред'явити даний документ на вимогу поліції" – додала Ірина Маруняк.

Штраф за порушення вимог постанови становить від 17 000 до 34 000 тисяч гривень.

Нагадаємо, уряд продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

У Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті. Також у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень. Пізніше уряд дозволив заповнювати 50% місць для сидіння в громадському транспорті, а не перевозити лише 10 осіб, як це було до цього.

Додамо, на Львівщині організували спецрейси, які довозитимуть на роботу медиків та працівників спецслужб, у них дозволили перевозити більше 10 пасажирів. А ще раніше у Львівській ОДА переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.