Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Понеділок, 6 квітня 2020, 16:19

Львівський Козак крутить Верховну Раду на моторчику

Тарас Козак

У березні Тарас Козак пропустив майже всі засідання Верховної Ради України.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

У березні цього року нардеп з Львівщини Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя) пропустив 90% голосувань Верховної Ради за місяць. Зокрема, Козак взяв участь лише у 7% голосувань, хоча відбулося 13 пленарних засідань ВРУ на яких провели 934 голосування.

В середньому один народний депутат впродовж місяця взяв участь в 66% голосувань. Серед Топ 5 депутатів, які взяли участь в найбільшій кількості голосувань: О. Бакумов – 100% (Слуга Народу), Р. Князевич – 99,8% (Європейська солідарність), М. Заремський – 99,7% (СН), М. Цимбалюк – 99,6% (ВО "Батьківщина"), Г. Мазурашу – 99,5% (СН).

"На низькі показники голосувань в березні вплинути два фактори: карантинний режим, внаслідок якого частина депутатів не прийшли в Раду та розгляд правок до законопроекту про ринок землі, який відбувався переважно формально і не викликав особливого інтересу депутатів. Також у березні було прийнято низку резонансних законів, проти яких різко виступила частина фракцій і груп Ради і, як результат, фактично відмовилася від голосування за ці питання", – пояснив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Зазначимо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії "Опозиційний блок" під №14.

Раніше Козак перебував на посаді голови правління ПП "Прайвет Канселер", а також працював першим заступником голови Державної податкової адміністрації у Львівській області, начальником Західної регіональної митниці та заступником голови Державної митної служби України.

Додамо, Тарас Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи "112 Україна", а у червні 2019 року він купив ще й інформаційний телеканал ZIK. Усі канали увійшли до новоствореного медіахолдингу "Новини".

У 2018 році Козак заробив 128 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.