Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

хутрові звірі

publish.com.ua

Понеділок, 6 квітня 2020, 16:10

За рік на Львівщині дещо збільшилася кількість хутрових звірів

хутрові звірі

Станом на 2019 рік у області зареєстрували 72 тисячі хутрових звірів.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Станом на 2019 рік кількість хутрових звірів у області становила 72 тисячі голів. Порівняно з 2018 роком, кількість хутрових збільшилася на 0,2 тис голів з 71,8 тисяч. Зазначимо, у 1995 році у області налічувалося 101,7 тисяч хутрових звірів.

Із цим показником Львівська область опинилася на 11 позиції серед усіх областей України.

Найменше хутрових звірів зареєстрували у Київській (25,7 тис голів), Івано-Франківській (36,3 тис голів) та Чернівецькій (22 тисяч голівобластях і у Києві (39,6 тис голів).

Натомість найбільше норок є у Запорізькій (128,6 тис голів), Дніпропетровській (128,6 тис голів) та Херсонській (109,7 тис голів) областях.

Зазначимо, у червні 2019 року на Львівщині дозволили будівництво норкових ферм.

Зокрема, Мінекології схвалило будівництво хутрової ферми у Бродівському районі, незважаючи на протести місцевих мешканців, які у травні минулого року влаштували пікет під будівлею Львівської облради проти норкових ферм у районі, які планує збудувати данський інвестор всупереч протесту селян. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.