Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

vkurse.ua

Понеділок, 3 грудня 2012, 11:51

Нафтогаз обмежує подачу газу на опалення для населення

НАК «Нафтогаз України» обмежує постачання газу для потреб населення, користуючись своїм монопольним становищем у країні.

 

Про це заявили у Асоціації міст України.

Міста, за інформацією асоціації, щотижня отримують попередження від облгазів про відключення підприємств теплокомуненерго від поставок газу.

Комунальні підприємства змушені платити за газ по 4,7 тис. грн. за 1 тис. кубометрів, що значно перевищує тариф, встановлений на газ для потреб житлового фонду (1,309 тис. грн.).

ТКЕ не отримують ліміти або їм встановлюють занижені ліміти з подальшим  перерахунком понадлімітного обсягу споживання газу за ціною 4,7 тис. грн. Також не враховуються нормативні технологічні втрати теплової енергії за ціною в 1,309 тис. грн., що призводить до збільшення кредиторської заборгованості ТКЕ, а також до виникнення заборгованості з пільг та субсидій для населення.

Для підтвердження асоціація оприлюднила копію листа «Одесагазу» від 21 листопада, згідно з яким 8 комунальних підприємств області на третю декаду листопада не отримали ліміти на споживання газу для потреб населення.

Як зазначає аналітик Асоціації міст Ярослав Рабошук, ТКЕ не можуть відмовитися від підписання документів із завищеними тарифами, оскільки НАК може опломбувати газові труби, як це було в Славутичі і Тернополі.

Ще 10 листопада асоціація звернулася до прем'єр-міністра з проханням списати комунальним підприємствам заборгованість за газ в обсязі 10 млрд. грн. Глава уряду дав зреагував на звернення 26 листопада і доручив міністру з питань ЖКГ Анатолію Близнюку і міністру палива та енергетики Юрію Бойку, міністру фінансів Юрію Колобову, голові НАК "Нафтогаз України" Євгену Бакуліну провести зустріч з представниками місцевої влади і вирішити питання.

Проте дата зустрічі досі не визначена.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.