Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобільний зв'язок

Вівторок, 7 квітня 2020, 13:50

Українців штрафуватимуть за невстановлення мобільного додатку під час самоізоляції

мобільний зв'язок

Мінцифри запустило мобільний застосунок для контролю режиму обсервації та самоізоляції.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив віце-прем'єр міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, невикористання мобільного застосунку для контролю режиму обсервації та самоізоляції прирівнюватиметься до порушення режиму та спричинить накладення штрафів.

"Протягом дня упродовж 14 днів людині надходитиме до десяти push-повідомлень. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії вмикатиметься геолокація. Якщо буде порушений режим карантину, а невикористання застосунку, по суті, буде порушенням режиму карантину, то вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити", – заявив Михайло Федоров.

За його словами, наразі є три цільові аудиторії застосунку: люди, які повернулися з-за кордону та підлягають обсервації; хворі й ті, хто перебуває на домашньому лікуванні, а також особи з підозрою на коронавірусну хворобу.

Зазначимо, уряд зобов'язав Міністерство цифрової трансформації до 5 квітня розробити та впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання самоізоляції і/або обсервації особами, які потребують зазначених протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, станом на 7 квітня у області підтвердили 29 випадків зараження коронавірусом, а 4 квітня у Львівській області помер чоловік віком 69 років, у якого зафіксували коронавірусну інфекцію.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

На Львівщині поліція оштрафувала 40 людей за прогулянки без масок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.