Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Четвер, 9 квітня 2020, 15:58

Впродовж трьох тижнів з Польщі виїхали майже 150 тисяч українців

пункт пропуску

З початку епідемії коронавірусу з Польщі виїхали 143 200 українських трудових мігрантів.

Про це повідомляє Liga.net.

За даними прес-секретаря Держприкордонслужби Польщі Агнешка Голіаса, з 15 березня, після закриття держкордону, до 7 квітня із Польщі в Україну виїхали 143 200 осіб, із них лише 31 тисяча людей – за останні десять днів. 

Натомість, як повідомив прес-секретар Держприкордонслужби України Андрій Демченко, всього в Україну з 13 березня до 1 квітня повернулися 650 тисяч українців, з них 185 тисяч осіб було евакуйовано спецрейсами, організованими МЗС України.

Зазначмсо, 28 березня Сейм Польщі схвалив антикризову програму дій для підтримки економіки країни на 45 млрд євро, де передбачається, що трудові мігранти з інших країн, в тому числі з України, можуть розраховувати на автоматичне продовження терміну дії робочих віз і карт перебування на період епідемії і, щонайменше, 30 днів після її завершення.

За даними консульського відділу посольства України в Польщі, кількість українських трудових мігрантів в Польщі з 2014 року зросла в п'ять разів – з 300 000 до 1,5 млн. При цьому офіційно працевлаштовано лише 483 000 українців. Це 67% від усіх легально працевлаштованих трудових мігрантів в країні.

Нагадаємо, на початку квітня компанії Польщі заявили про брак українських працівників й звернулися до прем'єр-міністра Польщі з проханням дати можливість залишитися працівникам з України, тому що їх нестача в зв'язку з закриттям кордонів спричинить за собою крах багатьох галузей польської економіки.

Нагадаємо,  з 7 квітня закрили кордон у Рава-Руській – Гребенному, а також пішохідне сполучення у всіх пунктах пропуску. Відтак, на кордоні з Польщею працюють лише два пункти пропуску: Краковець – Корчова (Львівська область) та Ягодин – Дорохуськ (Волинська область).

Додамо, українські прикордонники очікують, що на Великдень додому з’їдуться 200 тисяч українців. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.