Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи

wikimapia.org

П'ятниця, 10 квітня 2020, 19:21

Винниківський госпіталь розпочинає прийом хворих з підозрою на коронавірус

Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи

Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи у Винниках розпочав прийом пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Сьогодні, 10 квітня, Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи розпочав прийом хворих з підозрою на коронавірус.

Про це, як повідомляє Дивись.info, заявив сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький.

"Це лікарня першої хвилі госпіталізації і ми переходимо до госпіталізації з коронавірусною інфекції в цю лікарню. Лікарі готові, готові працювати вахтовим методом, перших пацієнтів, на жаль, доведеться класти в цю лікарню вже цього тижня" – пояснив голова ЛОДА Максим Козицький.

Також голова ЛОДА Максим Козицький зазначив, що регіон очікує на поставку апаратів штучної вентиляції легень від благодійників. Сьогодні ж госпіталь у Винниках отримав кілька тисяч експрес-тестів та засобів захисту для лікарів від ДТЕК та ПУМБ.

Тимчасовий очільник департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько таке рішення щодо винниківського госпіталю малою кількістю реанімаційних ліжок у Львівській обласній інфекційній лікарні.

"На сьогоднішній день в інфекційну лікарню періодично поступають пацієнти середньої важкості і деякі з них потребують штучної вентиляції легень Сама по собі коронавірусна інфекція відрізняється підступністю зміни важкості стану пацієнтів. Якщо на ранок пацієнт може бути в стані середньої важкості, то вже до обіду він може бути переведений на штучну вентиляцію легень. Тому за такими пацієнтами проводиться цілодобовий моніторинг. Кількість реанімаційних ліжок в інфекційній лікарні обмежена, вона має 10 місць для штучної вентиляції легень. Нам потрібно розширювати потужності в частині ШВЛ, реанімаційної допомоги та залучати нові підрозділи" – сказав він.

Андрій Васько наголосив ще на щоденному збільшенні на Львівщині пацієнтів, які потребують інтенсивного лікування.

"Ми розуміємо, що кількість пацієнтів збільшується з кожним днем і кількість пацієнтів, які потребують інтенсивного лікування, не завжди ШВЛ, деколи це просто киснева підтримка, мають лікуватися у спеціалізованих місцях, тому залучаємо госпіталь, сьогодні він почне приймати пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Вже приймає таких пацієнтів 1 міська лікарня Львова та Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр, тобто ми задіюємо максимальну кількість баз, яку можемо забезпечити засобами захисту й максимальну кількість баз клінічних, які необхідні для лікування пацієнтів" – додає він.

Ця допомога за словами головного лікаря госпіталя Максима Прикупенка забезпечить захист лікарям на найближчі тижні.

"До сьогоднішнього дня ми були забезпечені на півтора тижні роботи для шести бригад. З сьогоднішнього дня ми є більш захищені. Наші потреби на місяць складають до 7 тисяч комплектів (захисту для лікарів), зараз маємо запас на добрих три тижні, в залежності від того, скільки буде пацієнтів" – наголосив Прикупенко.

Нагадаємо, що за добу кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла на 21 – до 82 (три смертельні випадки).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.