Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Максим Козицький

Понеділок, 13 квітня 2020, 15:20

Львівська ОДА отримала 40 мільйонів гривень для мешканців аварійного будинку у Дрогобичі

Максим Козицький

Львівська ОДА отримала 40 мільйонів гривень від уряду для відшкодування мешканцям будинку, який обвалився у Дрогобичі.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького від 13 квітня 2020 року.

Згідно з розпорядженням Максим Козицький розпорядився виділити з резервного фонду 40 721 600 гривень для придбання житла мешканцям, які потребують відселення з аварійного житлового будинку № 101/1 по вул. М. Грушевського у м. Дрогобичі.

"Визначити виконавчий комітет Дрогобицької міської ради розпорядником другого рівня коштів, виділених з резервного фонду державного бюджету в сумі 40 721 600 (сорок мільйонів сімсот двадцять одна тисяча шістсот) гривень для придбання житла мешканцям, які потребують відселення з аварійного житлового будинку № 101/1 по вул. М. Грушевського у м. Дрогобичі Львівської області, пошкодженого внаслідок надзвичайної ситуації, що склалася 28 серпня 2019 року" – йдеться у розпорядженні. 

Нагадаємо, 2 квітня цього року Уряд виділив 40 млн грн компенсації постраждалим з будинку на вул. Грушевського у Дрогобичі, кошти повинні були надійти орієнтовно 13 квітня.

Зазначимо, ще 18 грудня 2019 року уряд погодив виділити кошти для дрогобиччан, які втратили житло внаслідок обвалу будинку.

Додамо, 28 серпня у будинку на вул. Грушевського, 101/1 у Дрогобичі трапився обвал підїзду з першого по четвертий поверх. Внаслідок цього загинули 8 людей, а 7 осіб з травмами госпіталізували у лікарню. Тоді львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал та затримали двох працівників КП "Управитель ЖЕО", яке опікувалося будинком. 

Згодом експертиза встановила, що причиною обвалу несучої стіни підвалу була помилка при будівництві та можливе втручання людей в перепланування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.