Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Вівторок, 14 квітня 2020, 13:30

Львівщина лідирує серед областей, де жителі дотримуються правил самоізоляції

карантин у Львові

На Львівщині 62% населення обмежили свої пересування в період самоізоляці.

Український мобільний оператор Київстар на своєму веб-сайті запустив інтерактивну онлайн-карту. Вона показує індекс самоізоляції по кожній з українських областей під час пандемії коронавірусу COVID-19.

Послугами оператора користуються понад 26 млн українців по всій території країни. Онлайн-карта складена за анонімними даними з пристроїв абонентів, які використовують дзвінки та мобільний інтернет.

Рейтинг серед обласних центрів очолив Львів - 62%,Тернопіль – 59%, Черкаси – 48%, також у лідерах Івано-Франківськ – 37%.



На онлайн карті відображено індекс самоізоляції в регіонах України. Зокрема, такий показник на Львівщині становить 18,77%. Найвищі показники зафіксовано у Київській і Одеській областях – понад 20 %

Методологія визначення індексу дотримання самоізоляції будується на основі аналітики зміни базових станцій телефонами групи абонентів Київстар і віддалення від зони переважного місця розташування на радіус більше 1000 м в рамках календарного дня, за який виконується розрахунок даних.

Нагадаємо, на Львівщині МОЗ офіційно підтвердили 136 випадків зараження цим вірусом та 5 смертей. Наразі Львівщина знаходиться у середині рейтингу областей щодо кількості захворювання на коронавірус.

Кабінет Міністрів на початку квітня прийняв постанову, згідно із якою з 6 квітня в Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції та пенсіонерам дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.