Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

зброя

Галицька митниця

Вівторок, 14 квітня 2020, 12:03

Львівські митники виявили у посилках раритетну військову зброю

зброя

Посилки із шаблею та ножами відправили в Україну з США та Німеччини.

Про це повідомила прес-служба Галицької митниці Держмитслужби України.

У поштових відправленнях працівники Галицької митниці виявили раритетну військову зброю. Так, нещодавно у підрозділи митного поста "Львів-поштовий" із США та Німеччини надійшли міжнародні поштові відправлення.

"Під час митного огляду у кількох з них, отримувачами яких зазначено громадян, що живуть у різних регіонах України, було виявлено чотири ножі у чохлах із різними маркуваннями та одну шаблю. Ці предмети вилучено та скеровано на дослідження. Згідно з висновками експертів, усі вони належать до холодної зброї. Серед ножів є мисливські, що зараховані до категорії холодної зброї колючо-ріжучої дії" – йдеться у повідомленні.

Шабля, яку надіслали з Німеччини - це кавалерійська шашка червоноармійців і молодших командирів зразка 1927 року, належить до категорії клинкової холодної зброї колючої дії. Це штатна зброя кавалерійських частин Червоної армії. Після Другої світової війни залишилася у вжитку лише з церемонійною метою: для почесної варти та знаменних груп військових частин.

Шашка зразка 1927 року мала клинок, який за конструкцією повторював клинок драгунської солдатської шашки зразка 1881 року. Держак складався з одного руків'я, яке було скопійоване з руків'я козацької шашки для нижчих чинів зразка 1881 року.

Ці товари заборонені до пересилання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.