Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пенсіонери

Середа, 15 квітня 2020, 11:40

В Україні соцдопомогу у тисячу гривень отримають деякі категорії пенсіонерів і особи з інвалідністю

пенсіонери

Мінсоцполітики роз'яснило, хто отримає одноразову грошову допомогу у 1000 гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Згідно із постанови уряду від 1 квітня окремі категорії населення отримають одноразову грошову допомогу у 1000 грн у зв’язку з негативними наслідками поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Мінсоцполітики надало роз'яснення, хто отримає одноразову грошову допомогую Це:

- пенсіонери, розмір пенсії яких з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує 5000 гривень станом на 1 квітня 2020 року;

- одержувачі державної соціальної допомоги особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю (крім осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, які одночасно з цією допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю");

- одержувачі державної соціальної допомоги особи, які не мають права на пенсію, та особи з інвалідністю;

- одержувачі тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік. Зокрема, передбачено виплатити у квітні одноразової грошової допомоги, на що передбачно 10 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.