Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Єврокомісія

Середа, 15 квітня 2020, 13:24

Єврокомісія рекомендує поступово знімати карантинні обмеження

Єврокомісія

Євросоюз офіційно визначив три критерії для зняття карантинних обмежень.

Про це повідомляє Європейська правда. 

Євросоюз офіційно визначив три критерії для зняття карантинних обмежень, запроваджених у зв’язку з пандемією коронавірусу, які запрезентував на дорожній карті зняття обмежень для країн-членів.

"Наші рекомендації фокусуються на трьох головних передумовах: суттєве сповільнення поширення коронавірусу, достатні спроможності системи охорони здоров’я та спроможності нагляду й моніторингу", – наголосила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, карта має на меті запропонувати країнам членам загальну рамку для прийняття рішень й рекоментує поступове зняття обмежень, з подальшим моніторингом кожної дії.

Відтак, епідеміологічний критерій передбачає суттєве сповільнення поширення інфекції протягом тривалого часу: зменшення кількості нових заражень, нових госпіталізованих хворих та пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії.

Спроможність системи охорони здоров’я країни передбачає, чи зможе вона впоратися з навантаженням, якщо після послаблення обмежень кількість заражень знову почне зростати.

Спроможність до моніторингу включає можливість широкомасштабного тестування населення для відстеження поширення вірусу, відстеження та ізоляції контактних осіб хворих, якщо виникатимуть нові спалахи.

"Рішення закінчити обмежувальні заходи має балансувати переваги для громадського здоров’я та соціально-економічні наслідки. При цьому, захист громадського здоров’я має залишатися пріоритетною ціллю країн-членів", –йдеться у дорожній карті.

Нагадаємо, наприкінці березня Єврокомісія просила країн-членів ЄС дозволити перетинати кордони певній категорії людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.