Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Великдень у Львові

П'ятниця, 17 квітня 2020, 11:19

На Великодні свята на Львівщині чергуватимуть понад три тисячі правоохоронців

Великдень у Львові

Охорону публічного порядку на Львівщині під час Великодніх свят щодня забезпечуватимуть орієнтовно три тисячі правоохоронців.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Зокрема, це співробітники служб та підрозділів поліції Львівщини, управління патрульної поліції, управління поліції охорони, військовослужбовці Нацгвардії, офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ.

За словами начальника Нацполіції у Львівській області Василя Віконського, переважно поліцейські здійснюватимуть роз'яснювальну роботу з людьми.

"У Вербну неділю на Львівщині відбулось більше двох тисяч богослужінь. Поліцейські несли службу біля кожного храму і, завдяки свідомості людей та священників, грубих порушень виявлено не було – представники усіх конфесій поставились з розумінням до ситуації, що склалась, звернулись до парафіян з рекомендаціями щодо участі у відправах, тому у минулі вихідні за два дні поліцейські склали на Львівщині всього 7 адмінпротоколів за порушення правил карантину", – заявив Василь Віконський.

Відтак, 18 та 19 квітня правоохоронці будуть присутні поблизу кожного храму, де відбуватимуться освячення пасок та богослужіння – забезпечуватимуть публічний порядок, слідкуватимуть за дотриманням мешканцями карантинних обмежень та проводитимуть роз'яснювальні бесіди.

Також поліцейські патрулюватимуть парки, сквери, інші громадські місця.

"Ми виведемо якомого більше співробітників поліції безпосередньо на вулиці – максимально залучимо їх до патрулювань поблизу церков. Хочу підкреслити – не потрібно думати, що якщо людина йде святити Паску, їй хтось це заборонить – ми, як і раніше, проводитимемо роз'яснювальну роботу, слідкуватимемо щоб люди дотримувались дистанції, перебували у захисних масках та виконували інші обмеження, зокрема й щодо чисельності людей", – додав Василь Віконський.

Нагадаємо, раніше МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення Великодня в умовах карантину, а Львівська міськрада рекомендує львів'янам на Великдень сидіти вдома.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.