Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Вівторок, 21 квітня 2020, 12:50

На Львівщині зареєстували понад 18,5 тисяч безробітних

Центр зайнятості

Станом на 16 квітня у Львівській обласній службі зайнятості роботу шукали 18,5 тисяч безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

"За віком найчисельнішою була група безробітних 45+ – 38,8%, молодь до 35 років – 34,4%, а особи віком 35-45 років склали 26,8%. Найдинамічніше зросла частка безробітних старшого віку (55-59 років)", – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, більшість клієнтів служби зайнятості – майже 60% – мають дипломи вишів, понад 30% здобули професійно-технічну освіту, а кожен десятий пошуковець має середню освіту.

За професійними групами переважали законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери – 17,2%, 14,9% склали працівники сфери торгівлі та послуг, 13,6% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування та машин.

"Частка жителів міст у складі робочої сили з числа безробітних, що не була зайнята трудовою діяльністю, становила понад 57%. Клієнти Львівського міського центру зайнятості склали 22% з числа усіх пошуковців заробітку, 28% – це жителі Самбірського, Стрийського, Жидачівського, Золочівського та Старосамбірського районів" – заявив Василь Барилюк.

Нагадаємо, наприкінці березня уряд спростив отримання допомоги з безробіття. Безробітним українцям виплачуватимутьвід 650 гривень на час карантину.

Зазначимо, раніше Варіанти дізналися, що Львівський центр зайнятості під час карантину приймає документи, але не призначає держдопомогу із безробіття.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.