Працівники Львівської залізниці перейшли на скорочений робочий тиждень

Вівторок, 4 грудня 2012, 12:04

Із початку грудня значна частина працівників Львівської залізниці працюють скорочений чотирьохденний робочий тиждень, відповідно мають три вихідні дні.

Про це Варіанти повідомили працівники Львівської залізниці.

Керівник прес-служби Львівської залізниці Лілія Криницька підтвердила цю інформацію і наголосила, що працівники Львівської залізниці за власним бажанням написали заяви на переведення на скорочений робочий тиждень, жодна вказівка згори з цього приводу не надходила.

«Практика переходу на скорочений робочий тиждень працівників управління, а також інших підрозділів Львівської залізниці в зимовий період застосовується не перший рік, - розповіла Криницька. - Минулого року працівники залізниці також так вчинили. Це пов’язано з тим, що в зимовий період скорочуються обсяги перевезення вантажів, отож навантаження на працівників скорочується. При цьому скорочуються й відрахування на зарплату».  

Цього року вантажопотік на Львівській залізниці впав на 60%, - зазначила Криницька.

«Фактично на робочих місцях, але без роботи, бо немає вантажів на оформлення, знаходиться багато працівників на станціях, митних переходах. Саме тому перехід на скорочений робочий тиждень в цьому випадку виглядає логічним і виправданим», - значила Криницька.

Керівник прес-служби Львівської залізниці уточнила, що робота за скороченим графіком на Львівській залізниці триватиме три зимові місяці – до березня.

Практика переведення працівників на скорочений робочий тиждень в зимовий період застосовується не лише на Львівській, але й на інших залізницях України. 

Мітки: Львівська залізниця