Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vk.com

Вівторок, 4 грудня 2012, 14:46

Ялинка у Львові буде прикрашена унікальними дерев'яними іграшками

Наступного тижня у Львові почнуть монтаж 16-метрової святкової ялинки, відкриття якої відбудеться 19 грудня, у день Святого Миколая.

 

Цього року святкова ялинка буде прикрашена різьбленими яворівськими іграшками, а також золотистими кульками.

Із міського бюджету на встановлення ялинки виділені 55,5 тис грн. Ілюмінація і розважальна програма – за кошти спонсорів.

Майстер-різьбяр яворівської іграшки Остап Сойка стверджує що прикраси являються унікальними символами мистецтва Яворівщини: "Цей промисел виник в Яворові. 400 років тому він вже був відомим як потужний промисел іграшкарства і знаний на всю Європу. Зараз, на превеликий жаль, він занепав".

Запалюватиме цьогорічну львівську ялинку міський голова разом із дітьми з сиротинців.

"На даному періоді підготовки до новорічних свят, ми займаємося документацію", – зазначив начальник відділу благоустрою управління інженерного господарства ЛМР Валерій Самойленко.

Родзинкою святкування зимових свят у Львові стануть вистави просто неба.

"На 6-9 січня театр "Воскресіння" готує театралізовану вогняну інсталяцію "Коли ангели спускаються на землю". У виставі задіяні альпіністи, які спускатимуться з вежі ратуші на встановлену сцену", – наголосила начальник управління культури ЛМР Ірина Подоляк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.