Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога у Львові

Вівторок, 28 квітня 2020, 15:39

Львівські депутати занепокоїлись платними швидкими від Садового

швидка допомога у Львові

Львівські депутати перенесли розгляд ухвали про закупівлю 10 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги у лізинг.

Сьогодні, 28 квітня, під час сесії Львівської міської ради депутати не підтримали рішення про закупівлю спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги комунальним некомерційним підприємством "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова", на умовах фінансового лізингу.

"За" перенесення розгляду цієї ухвали проголосували 43 депутати.

Згідно з ухвалою Львівська міськрада планує закупити 10 спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги у лізинг терміном на 3 роки. Однак депутатів обурило те, що виклики цих карет швидкої допомоги будуть для львів'ян платними. 

"Ми сьогодні з гуманітарною комісією слухали це питання і, на жаль, не отримали всіх відповідей щодо того для кого це будуть швидкі. Ми почули, що це буде можливість викликати швидкі на платній основі. З цієї точки зору нас це занепокоїло тому, що, м'яко кажучи, це схоже на платну послугу для багатих за кошти всіх львів'ян" – заявив депутат Львівської міськради Олена Пасевич.

Крім цього, депутатам не надали статистичні дані на підставі яких потрібно закупити саме 10 автомобілів. Під час обговорення питання, депутати хотіли дізнатися скільки швидких є області, який час виклику і доїзду і яка кількість викликів.

"Мені насправді дуже не сподобалося, коли ви сказали, що ці швидкі надавитимуть послугу за плату. Насправді це ненормально коли ми закладаємо такі кошти, купуємо, витрачаємо на ці всі лізингові витрати. Це є соціально-необхідні речі і мови про те, що люди мають за це заплатити навіть в думках не має бути" – пояснив депутат Львівської міськради Сергій Івах.

Нагадаємо, у Львівській області працює 65 карет швидкої допомоги. 

Зазначимо, що бригади екстренної медичної допомоги першочергово обслуговуватимуть пацієнтів, які перебувають у невідкладних станах, а саме інсульт, інфаркт, пологи, травми та підозра на коронавірус.

Додамо, працівникам швидкої допомоги втричі збільшать оклад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.