Зміст статті

6 травня 2020Зоряна Бутковська

Наталія Карпенчук-Конопацька: Карантин – це найкращий час для вдосконалення

Розмова з президенткою Жіночої ділової палати України Наталією Карпенчук-Конопацькою.

Президентка Жіночої Ділової Палати України Наталія Карпенчук-Конопацька розповідає про те, як працює жіноча спільнота в умовах карантину.

Пані Наталю, розкажіть будь ласка про те, як працює Жіноча Ділова Палата в умовах карантину? Чи адаптувалися Ви до роботи в нових реаліях?

Так історично склалося, що українські жінки вже давно адаптовані до труднощів, у різні часи наші жінки багато чого переживали, тому і це ми переживемо. В такий спосіб ми стаємо сильнішими та досвідченішими. Я щаслива з того, що ми маємо таку дружню та гарну спільноту як Жіноча Ділова Палата України, адже сьогодні нам усім важливо об'єднуватися на засадах спільних цінностей, підтримувати одне одного, ніколи не здаватися, рухатися разом і тільки вперед!

Наталія Карпенчук-Конопацька

Як Ви підтримуєте бойовий дух у жінок-підприємців під час карантину, у цей непростий для бізнесу час?

Жінки Ділової Палати України сьогодні представляють найрізноманітніші галузі та бізнеси, розпочинаючи від виробництва цукерок та вирощування квітів, і закінчуючи експлуатованими терасами. Об'єднані у спільноту наші жінки мають сьогодні можливість реалізовувати свої продукції в середині спільноти, і таким чином підтримують одна одну. Адже, рекомендація сьогодні є валютою, люди зараз охочіше довіряють одне одному, ніж рекламі з телевізора.

Над чим Ви працюєте зараз, які проекти (зустрічі) відбуваються у новому форматі?

Магатма Ґанді казав, що ми повинні стати тими змінами, які хочемо бачити у світі. Тому для жінок з Жіночої Ділової Палати  карантин – це не час для сидіння вдома з гаджетами, а час для якісних змін у своїх справах та бізнес-процесах, час для оновлення себе і найголовніше – це час для того, щоб стати ще кращими та сильнішими, щоб могти вистояти крізь кризу. Одним словом – це найкращий час для вдосконалення. Саме тому ми започаткували для жінок серію онлайн тренінгів та навчань з абсолютно різноманітних тематик. Ми говоримо з потужними експертами галузей про жіноче лідерство, мотивацію персоналу під час карантину, методи боротьби зі стресом, мистецтво збереження молодості, здобуваємо нові навички з промоції своїх товарів та послуг у соціальних мережах. Це прекрасна нагода здобути нові знання і відволіктися від навколишнього негативу.

Через карантин, напевно, довелося перенести багато запланованих проектів. Нагадайте, що саме плануєте реалізовувати передусім після виходу з карантину?

Безперечно, що в нас, як і в решти світу, не відбулося чимало подій та заходів, проте ми їх не скасували, а просто перенесли. Як тільки скасують карантин, то ми відразу візьмемося за реалізацію всіх своїх подій, які ми запланували попередньо. Це, наприклад, відкриття нових комітетів: Комітету зі збереження здоров'я та молодості, Комітету з соціальної відповідальності, Комітету з інклюзії та Комітету з краси. Ми запланували проведення Жіночих Ділових Форумів у різних напрямках та тематиках. Також проведемо Освітній форум, адже освіта для наших дітей є основою всього їхнього життя. Також плануємо Перший в Україні Жіночий Медичний Форум.

У нас безліч планів та ідей, і я вдячна долі за таку велику кількість чудових партнерів, які завжди поруч з нами у всіх наших проектах. Маємо чимало запрошень від різних партнерських організацій на відвідування їхніх заходів. Проте, нашою першою подією, як тільки ми вийдемо з карантину, будуть відвідини равликової ферми "Західний равлик", де власницею є наша членкиня – Ірина Юськевич. Вона звичайно ж розповідатиме історію становлення та успіху такого роду бізнесу. Такі некабінетні зустрічі на виробництві та підприємствах наших членкинь ми проводимо щомісяця у рамках Комітету з розвитку.

Які б поради Ви дали жінкам-підприємцям сьогодні?

Головна помилка багатьох бізнесменів сьогодні – це думка, що треба перечекати і усе мине. Але це найкоротший шлях до забуття та втрати бізнесу. Клієнти залишаться з Вами, а також будуть і надалі лояльними до Вас та Вашого бренду лише тоді, якщо Ви зараз будете з ними на зв'язку, будете пропонувати їм кращі ціни та умови. Посилювати промоцію та піар потрібно найбільше якраз саме під час кризи для того, щоб вистояти, втримати власний бізнес та зберегти штат працівників. Зараз час для об'єднань у спільноти, адже саме вони є тією опорою та ринком збуту в часи криз та економічних незгод, а також важливою підтримкою у всі часи. Вже зовсім незабаром ми всі разом вийдемо зі своїх домівок, зустрінемося одне з одним, будемо пити ароматну каву на терасах ресторанів, будемо посміхатись і казати, що життя чудесне! Ми з жінками вже з нетерпінням чекаємо цього моменту!

Тому, ми щиро запрошуємо усіх приєднуватися до нашої дружньої спільноти Жіночої Ділової Палати України. Давайте спільно творити велику історію жіночого бізнес-середовища України!

Автор: Зоряна Бутковська

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.