Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

туризм

moemisto.lviv.ua

Середа, 5 грудня 2012, 14:42

Кількість туристів у Львові у 2012 році зросла на 20% порівняно з 2011 роком – Радіоненко

Кількість туристів та гостей, які у 2012 році відвідали місто Львів, зросла порівняно з минулим роком, на 20%. Якщо у 2011 році – це булоприблизно 680 тис. осіб, то станом на початок грудня 2012 року – приблизно 1 млн. 200 тис. осіб.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомила начальник управління туризму Львівської міської ради Надія Радіоненко.

За словами Надії Радіоненко, до Львова приїжджають переважно молоді люди віком до 36 років – 62%. 57% залишаються переважно на три дні. 53% туристів відвідали цього року Львів повторно, а це є хорошим показником, оскільки Львів має що презентувати людям і зацікавити. 45% львівських готелів подають інформацію про зріст заселеності порівняно з минулим роком – на 22%.

«У наступному році чекаємо приблизно такої ж кількості туристів, як і цього року. Насамперед завдяки тим людям, котрі були в нас на футбольному чемпіонаті, і обіцяли повернутися до Львова у 2013-2014 роках», - висловила свої сподівання Надія Радіоненко.

Надія Радіоненко додала, що в листопаді-грудні кількість туристів, котрі відвідують Львів, переважно падає, тому акція «Львів за півціни», яка проходитиме 22-23 грудня у Львові, має на меті знижками заохотити людей відвідати місто.

Також начальник управління туризму ЛМР зазначила, що у 2012 році було створено 1059 робочих місць в галузі туризму, а в бюджет міста надійшло майже з млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.