Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Середа, 13 травня 2020, 14:43

Єврокомісія підготувала план відкриття внутрішніх кордонів ЄС

пункт пропуску

Комісія пропонує поетапний підхід, який починається зі скасування обмежень між районами або державами з досить подібними епідеміологічними ситуаціями

Про це повідомляє "Українська правда"

Європейська комісія представила пакет керівних принципів і рекомендацій, щоб допомогти державам-членам поступово зняти обмеження на поїздки і дозволити туристичному бізнесу відновити свою роботу після кількох місяців блокування.

Одним з головних розділів документа присвячений безпечному відновленню свободи пересування та скасування внутрішнього прикордонного контролю країнами ЄС.

"Вільне пересування і транскордонні поїздки є ключовими для туризму. Оскільки державам-членам вдається скоротити поширення вірусу, загальні обмеження на свободу пересування повинні бути замінені більш цілеспрямованими заходами. Якщо загальне скасування обмежень не виправдовується ситуацією в області охорони здоров'я, Комісія пропонує поетапний і скоординований підхід, який починається зі скасування обмежень між районами або державами-членами з досить подібними епідеміологічними ситуаціями", - йдеться в повідомленні.

Держави-члени при прийнятті рішень щодо скасування обмежень повинні діяти на підставі наступних 3 критеріїв:

- епідеміологічний, зокрема, з акцентом на області, де ситуація поліпшується, на основі рекомендацій Європейського центру з профілактики та контролю захворювань (ECDC) та з використанням регіональної карти, розробленої ECDC;

- здатність застосовувати заходи стримування протягом всієї подорожі, в тому числі на прикордонних переходах, включаючи додаткові запобіжні заходи та заходи, в яких фізичне дистанціювання може бути складним;

- економічні та соціальні міркування, спочатку визначають пріоритетність транскордонного переміщення в ключових областях діяльності, включаючи особисті причини.

Окремо наголошується на принципі недискримінації: коли держава-член вирішує дозволити поїздки на її територію або в конкретні регіони і райони на своїй території, вона повинна дозволяти поїздки з усіх районів, регіонів чи країн в ЄС з аналогічними епідеміологічними умовами.

Обмеження повинні бути скасовані без будь-якої дискримінації для всіх громадян ЄС і всіх жителів цієї держави, незалежно від їх національності, і повинні застосовуватися до всіх частин ЄС у схожій епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, з 7 квітня закрили кордон у Рава-Руській – Гребенному, а також пішохідне сполучення у всіх пунктах пропуску. Крім цього, Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Наразі на кордоні з Польщею працюють три пункти пропуску: Краковець – Корчова, Рава-Руська – Гребенне та Ягодин – Дорохуськ, адже 8 травня уряд відкрив пункт пропуску Рава-Руська на кордоні з Польщею.

Додамо, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.