Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лікарня

Середа, 13 травня 2020, 15:02

Верховна Рада продовжила пільги для бізнесу та медиків

лікарня

Нардепи підтримали законопроект щодо додаткової підтримки платників податків на період карантину.  

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Верховна Рада в середу прийняла у другому читанні та в цілому "антикризовий" законопроект 3329-д щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів для боротьби з СOVID-19.

Законопроект підтримали 333 народних депутати за необхідних 226 голосів.

"У нас була дуже тривала дискусія щодо звільнення медиків від ПДФО... Ми знайшли на комітеті спільне рішення, як зробити, щоб не забирати ці кошти у місцевих громад і підтримати лікарів. Цю пропозицію враховано. Також ми продовжили низку пільг", - сказав заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Крім цього, закон подовжує мораторій на перевірки та незастосування штрафів за порушення податкового законодавства з 1 березня до останнього календарного дня місяця, в якому завершиться карантин. Зокрема, закон тимчасово звільняє від податку на доходи фізичних осіб доплати заробітних плат задіяних у боротьбі з пандемією медпрацівників, які нараховані з 1 травня до 30 червня 2020 року.

Крім того, закон скорочує вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків із 500 млн грн до 200 млн грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.