Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Четвер, 14 травня 2020, 11:56

Вихід з карантину у кожній області відбуватиметься індивідуально

карантин у Львові

В залежності від кількості хворих на коронавірус у кожній області запроваджуватимуть пом’якшення карантину.

Про це повідомляє "Українська правда".

Кабінет міністрів затвердить 4 етапи виходу з карантину через COVID-19, а запроваджувати їх зможуть не синхронно по всій країні, а залежно від регіональної ситуації.

"Які критерії? У нас є кількість випадків за останні 7 днів на 100 тисяч населення – це так званий показник інцидентності. Завантаженість ліжок (хворими з) COVID-19 має бути не більше 50%. Кількість тестувань – ПЛР-тестування плюс IFA-тестування, яке ми зараз додаємо, – за 7 днів на 100 тисяч населення має бути на рівні 15-ти. Кількість нових випадків за останні 7 днів до попередніх 7-ми днів – або R-показник – має бути на рівні 0,9-1,0" – пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, всі етапи будуть запроваджуватися по формулі так званого адаптивного карантину. Ці показники різні по областям, тому вважають, що це буде дуже правильна тактика: в залежності від області пом’якшувати карантин.

"Тобто затвердження цих етапів буде на національному рівні, а вже пом’якшення буде відбуватися, в тому числі, на рівні конкретної області. Усі етапи розраховували, виходячи з 10 днів", бо це той термін, за який можливо на основі аналізу зробити висновок про готовність до переходу на наступний етап" – додав голова МОЗ.

Максим Степанов також зазначив, що перше пом’якшення карантину відбулося 11 травня, друге планується поки 22 травня.

На другому етапі послаблень дозволять проводити спортивні змагання – без глядачів, відкритися готелям – але без функціонування ресторанів та спортивних залів (хостели не входять у це пом’якшення), відновлять транспорт і роботу дошкільних закладів. Під кожне послаблення буде розроблено правила – і для транспорту, і для спортивних змагань.

Нагадаємо, обласна комісії ТЕБ і НС ухвалила рішення про продовження карантину без пом'якшувальних заходів у Львівській області до 15 травня. 

Додамо, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.