Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

catering-ua.io.ua

Четвер, 6 грудня 2012, 11:41

«Шеврон» заперечив, що підкуповував держслужбовців Львівщини подарунками та їжею

Компанія «Шеврон» не підкуповувала держслужбовців Львівщини подарунками та їжею.

Про це вчора, 5 грудня, на зустрічі «Шеврон» із представниками Львівської ОДА, облради, голів райрад та РДА Львівщини заявив регіональний менеджер компанії Пітер Кларк.

Він розповів, що семінари для громад окремих районів Львівщини та Івано-Франківщини мали тривати три-чотири години, тому компанія хотіла створити для їх учасників якомога зручніші умови, запропонувавши кавопереви та обіди.

Однак, за його словами, їх проведення довелось відтермінувати, оскільки не вистачало часу прорахувати ліміти їжі та подарунків, визначені для урядовців. Останніх, як зазначив Кларк, серед учасників семінарів нараховувалось близько 700.

«В Україні існують досить жорсткі закони щодо надання таких речей, як кавоперерви, обіди, блокноти і ручки для державних службовців. Ми почали переглядати списки запропонованих учасників, адже деякі з тих людей приймали участь у семінарах, які ми проводили у липні і ми побачили, що вичерпуємо ліміт у 139 доларів», – розповів Пітер Кларк.

Він додав, що не вважає, що такі речі, як кавоперерва, чи якісь напої, чи блокнот і ручка могли би вплинути на чиюсь думку, зокрема на екологічні чи технологічні аспекти видобування сланцевого газу.

Присутня на зустрічі новообраний народний депутат України, екс-голова комісії з екології, природних ресурсів та рекреації Львіської облради Ірина Сех зауважила, що сподівається, аби в майбутньому проблеми з їжею не ставали на перешкоді донесення інформації до громад області.

«Ми бідні, але не голодні», – сказала Сех.

Нагадаємо, нещодавно Ірина Сех повідомила, що компанія Шеврон заявила про відтермінування проведення семінарів для представників місцевих громад через неможливість прорахувати ліміти їжі та подарунків для держслужбовців. Депутатка заявила, що таким чином «Шеврон» підкуповує представників громад.

У травні цього року компанія Шеврон виграла конкурс на право розробки Олеського родовища сланцевого газу на Львівщині. Львівська облрада вважає, що такі розробки завдадуть шкоди екології області. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.