Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

Четвер, 21 травня 2020, 15:29

У Польщі попередньо визначилися із датою президентських виборів

Польща

Уряд Польщі планує провести президентські вибори 28 червня.

Про це повідомляє Українська правда.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що президентські вибори мають відбутися 28 червня.

"Ми хочемо виконати наші конституційні обов'язки і провести ці вибори відповідно до Конституції, і сьогодні ми плануємо зробити це 28 червня" – наголосив Матеуш Моравецький.

За його словами, пізніший термін не підходить, тому що до 6 серпня закінчується термін повноважень президента і це може означати, що оголошення виборів або їх схвалення виборів Верховним судом затягнулося б за цей строк.

Зазначимо, у прийнятій 10 травня резолюції Державна виборча комісія заявила, що на виборах президента Польщі, призначених на 10 травня цього року, не було можливості голосувати за кандидатів. При цьому наголошувалося, що спікер Сейму має протягом 14 днів призначити дату нових виборів.

Нагадаємо, на початку травня Сейм Польщі скасував президентські вибори в країні, які мали відбутися 10 травня, через коронавірус. А у квітні у Львові створили виборчу комісію для проведення виборів Президента Польщі. Також раніше у Польщі не підтримали ідею проведення заочного голосування на президентських виборах.

Додамо, 24 травня 2015 року, у другому турі президентських виборів в Польщі переміг кандидат від опозиційної партії "Право і справедливість" Анджей Дуда.

Варіанти порозмовляли з директором європейської філії Інституту глобальної та регіональної аналітики Ярославом Котом про вибори президента Польщі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.