Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Козак

Четвер, 21 травня 2020, 16:54

Телеканал нардепа Козака перевірять через розпалювання ворожнечі

Тарас Козак

Нацрада перевірить телеканал NewsOne, що належить нардепу з Львівщини Тарасу Козаку.

Про це повідомила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Нацрада призначила позапланові перевірки телеканалу NewsOne через висловлювання у День пам'яті та примирення, які мають ознаки розпалювання ворожнечі й ненависті.

Зокрема, ТОВ "Новини 24 години" (супутниковий телеканал NewsOne) перевірять через передачу "Протистояння", яку показували 8, 9 та 10 травня. У ефірі прозвучали твердження щодо служби значної кількості євреїв у військах нацистського Третього Рейху та існування єврейських дивізій СС мають ознаки заперечення і спотворення Голокосту та розпалення ворожнечі щодо єврейського народу.

Перевірка телекомпанії відбудеться після завершення карантину.

Нагадаємо, ще у жовтні 2019 року Нацрада звернулася до суду щодо анулювання ліцензії NewsOne, а у вересні РНБО не виявила підстав для запровадження санкцій проти телеканалів Тараса Козака 112 Україна і NewsOne. 

Додамо, у жовтні 2018 року колишній депутат Опозиційного блоку Євген Мураєв продав львівському нардепу від Опозиційної платформа – За життя Тарасу Козаку телеканал NewsOne, у 2018 році він придбав і 112 Україна, а у червні цього року він купив ще й інформаційний телеканал ZIK. 

Таким чином Тарас Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи 112 Україна. Усі канали увійшли до новоствореного медіахолдингу "Новини".

Нещодавно комісія Верховної Ради надала звіт щодо придбання Тарасом Козаком телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZiK.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.