Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

chesno.org

Четвер, 6 грудня 2012, 13:42

Парламент ухвалив закон про поіменне голосування (оновлено)

Верховна Рада України сьогодні ухвалила законопроект про поіменне голосування.

Цей законопроект був запропонований главою Регламентного комітету Володимиром Макеєнком.

За законопроект Макеєнка проголосували 338 народних депутатів.

Закон вимагає, щоб кожен депутат письмово реєструвався перед кожним пленарним засіданням, а потім реєструвався в сесійній залі за допомогою електронної системи.

Депутати голосують персонально, за допомогою електронної системи таким чином, який робить неможливим голосування депутатів один за одного.

Однак вимоги про введення сенсорної кнопки в законі немає. 

Крім того, закон передбачає, що на пленарному засіданні "народний депутат не повинен перешкоджати розгляду питань порядку денного, у тому числі шляхом блокування трибуни, перешкоджання роботи головуючого на пленарному засіданні, а також перешкоджання голосуванню інших народних депутатів". 

Більшість не підтримала проект опозиції, в якому не було пункту про заборону блокування трибуни та перешкоджання голосуванню інших депутатів, однак пропонувалося встановити, що депутат, який не зареєструвався письмово перед пленарним засіданням, не може бути зареєстрований за допомогою електронної системи і брати участь у пленарному засіданні (за - всього 113 карток від опозиції). У законі, запропонованому більшістю, такого положення немає. Хоча саме цей пункт - про те, що незареєстрований письмово депутат не може приймати закони, - міг би стати запобіжником від неперсонального голосування. 

Нагадаємо, опозиція кілька разів проігнорувала підготовку до нової сесії Верховної Ради, вимагаючи від влади припинити порушувати Конституцію і голосувати чужими картками в сесійній залі парламенту. На думку опозиціонерів, Рада повинна прийняти чіткий і дієвий закон про заборону на подвійне голосування. 

Джерело: Ліга 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.