Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Комуналка

ecoinsp.kharkov.ua

Четвер, 6 грудня 2012, 18:46

Стічні води у каналізація є основною причиною смороду у Львові

Виробничі стічні води підприємств,які потрапляють у каналізацінй стоки без попередньої очистки призводять до гниття органічних речовин у міських колекторах з утворенням газів, які й спричиняють сморід у Львові.

 

Про це Варіанти повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Звичайні побутові стоки ніяк не можуть викликати періодичну появу різкого неприємного запаху у різних куточках міста. А справні гідрозатвори на дощеприймачах не забезпечать повної герметизації колекторів. Каналізація «дихає» через каналізаційні люки. І якщо у міські колектори злиють отруту, то вона обов’язково потрапить у атмосферу, не зважаючи на гідрозатвори. Вирішити проблему поширення запаху може тільки заборона скиду забруднених органікою стоків у каналізацію міста», – вважають у Львівводоканалі.

Зараз ЛМКП «Львівводоканал» розробляє спільні з підприємствами-забруднювачами заходи з приведення стоків до нормативних показників. Представники комунального підприємства побували у Польщі та ознайомилися із досвідом боротьби з неприємним запахом.

«У Вроцлаві збудували вісім спеціальних станцій дозування хімреагентів для очистки промислових стоків. Така станція дозує певну кількість хімреагенту, який зв’язує органіку, що міститься в каналізаційних стоках, таким чином, що не відбувається розпаду органічних сполук на гази і на жирні кислоти. У такий спосіб, у Вроцлаві, за п’ять років повністю реалізували програму захисту системи каналізації від виникнення неприємних запахів. Тому подібні станції потрібні і у Львові. Орієнтовна вартість будівництва однієї такої станції становить до 30 тис. євро. Необхідно визначитися за чий кошт будуть будуватися станції для дозування хімреагентів. Логічно, що першими мали б встановлювати такі станції головні забруднювачі – промислові підприємства. Водночас підприємства мали би паралельно будувати власні локальні очисні споруди», – наголосили у «Львівводоканалі».

Нагадаємо, попередньо у появі смороду в місті звинувачували компанію Ензим, яка у свою чергу це заперечувала. А голова Львова Андрій Садовий визнав, що це не єдиний забруднювач.

У свою чергу «Львівводоканал» обіцяє до кінця року лише розробити проект будівництва станції зливу стоків, терміни ж її будівництва залишаються не визначеними.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.