Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

subscribe.ru

П'ятниця, 7 грудня 2012, 15:27

Безкоштовний інтернет у Турці – це крутіше, ніж Wi-Fi у львівських трамваях

У грудні у Турківській центральній районній бібліотеці запрацює пункту публічного доступу до Інтернету.

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтепер мешканці м. Турка зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, слухати музику, дивитися фільми, обмінюватися фотографіями, спілкуватися у програмі «Скайп», скористатися веб-ресурсами для пошуку роботи чи потрібних послуг, покупки товарів, організації поїздок, доступу до інформації органів влади і соціальних служб тощо, - зазначено у повідомленні.

Бібліотека отримала комплект комп’ютерного обладнання і підключилася до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст». Вона стала однією із понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.

 «Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США.

Нагадаємо, у Львові проводяться роботи з облаштування Wi-Fi трамваїв.

Турківський район розташований на південному заході Львівської області, у географічній зоні Українських Карпат з висотами 500–1400 м н.р.м., належить до категорії гірських депресивних районів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.