Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Четвер, 11 червня 2020, 11:28

На пішохідному переході у Шегині зареєстрували великі черги

пункт пропуску

У пункті пропуску "Шегині" протягом останніх днів спостерігається збільшення кількості людей, які прямують до Польщі.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Станом на сьогодні, пункт пропуску "Шегині" є єдиним переходом на українсько-польському кордоні, де можливо перетнути кордон пішки. Щоденно через цей пункт проходять від 2,5 до 3 тисяч осіб, однак протягом останніх днів спостерігається збільшення кількості людей.

"Через карантинні заходи зросла тривалість проведення польською стороною контрольних процедур відносно осіб, які прибувають із-за кордону. За інформацією, отриманою від суміжної сторони, усім особам, які прибувають в Польщу, проводиться температурний скринінг, щодо них здійснюється санітарний контроль, а окремі категорії подорожуючих скеровуються на карантин. Крім того, щогодини, протягом 10 хвилин, проводиться санітарна обробка приміщень, у яких здійснюються контрольні операції" – наголошують прикордонники.

Через це подорожуючим після проходження усіх видів контролю на вихід з України доводиться по декілька годин очікувати, щоб потрапити на територію Польщі.

"Ситуаційно перед польським пунктом пропуску виникає значне накопичення осіб, інколи в черзі одночасно може перебувати близько 400 осіб. Просимо громадян врахувати цю інформацію при плануванні подорожі до Республіки Польща та по можливості обирати для перетину кордону автомобільні пункти пропуску" – зазначили у Держприкордонслужбі.

Наразі на кордоні з Польщею працюють чотири пункти пропуску: Краковець – Корчова, Рава-Руська – Гребенне, Шегині-Медика та Ягодин – Дорогуськ, адже 8 травня уряд відкрив пункт пропуску Рава-Руська на кордоні з Польщею, а з 13 травня Кабмін вирішив відкрити пішохідний пункт пропуску Шегині.

Також з 29 травня з української сторони відкрили ще три пункти пропуску на кордоні з Польщею, однак з польського боку вони все ще залишаються закритими.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.