Роман Кошла,  7 грудня 2012

Варіанти на вікенд

Ось і настала справжня зима зі снігом, морозяним повітрям, подарунковою метушнею та запахом свят у повітрі, а редакція Варіантів навіть у люті морози та святкові дні тримає Вас у курсі цікавих подій вікенду.

Варіанти на кіно

Цими вихідними із кіноновинок хіба що французькі комедії та мелодрами, але про них пізніше, адже є все ж одне кіно, варте уваги більше, ніж інші.

«Рейс» – фільм від геніального режисера Робберта Земекіса про Вільяма Вітакера – хорошого пілота, який під час одного із польотів виконав фігуру вищого пілотажу на багатотонному авіалайнері, щоб врятувати життя пасажирів. Але у крові пілота знайдуть алкоголь та поставлять під сумнів його геройський вчинок.

А тепер французьке мило «Заміж за 2 дні»  це легка й жартівлива французька комедія, сповнена життєствердного гумору та тепла. В кінцевому результаті нас всіх чекає хеппі-енд та рожеві слюні, але французи не вміють знімати погане кіно, тому йдіть, дивіться та відпочивайте.

І на кінозавершення французький фільм жахів «Апартаменти 1303». Складно сказати, чому останнім часом став таким популярним жанр страшних фільмів, але кожен намагається нас налякати. Ось недавно іспанці лякали своїм фільмом «Бункер», а тепер і французи. Фільм буде цікавий любителям гострих відчуттів, щоб просто скласти своє враження про нього.

Також усім любителям кіно сьогодні, 7 грудня, радимо відвідати ресторан «Грушевський cinema jazz», де пройде святкування виходу на екрани найпершого фільму про Джеймса Бонда, а о 20.30 відбудеться показ першої частини «бондіани» «Доктор Ноу» 1962 року випуску.

Мистецькі варіанти

Усім любителям живопису, фотографії та інших мистецьких цікавостей сюди.

7 грудня галерея Коралі представляє фотопроект Степана Рудика Polska.

Що українці знають про Польщу? Проект Polska покликаний відкрити завісу між «сусідами» та розповісти українському глядачеві про сучасну європейську Польщу. Польща очима іноземця явлена для іноземців.

Музичні варіанти

Прийшла зима і всім хочеться тепла та затишку, і музика повинна бути відповідна до цих бажань. А яка ж музика є теплішою та затишнішою, ніж джаз? Тому радимо збиратись та бігти у Львівську філармонію, адже там починається «Jazz Bez 2012» – найбільший та найдосвідченіший міжнародний фестиваль джазу в Україні.

Триватиме фестиваль із 7 по 17 грудня і за цей час на всіх поціновувачів джазу чекає десяток концертів світових та українських майстрів джазу. Упродовж фестивалю на різних сценах міста виступатимуть більше 100 музикантів зі США, Канади, Ізраїлю, Росії, Німеччини, Великобританії, Швейцарії, Португалії,  Литви, Польщі та України.

Ну і як завжди, рубрика, яка ще не має назви, але стає доброю звичкою редакції. Не так давно на полицях магазинів з’явилась сіра та маловідома гра Dishonored, яка просто вибухнула успіхом, і ось для неї уже роблять невеличке доповнення на десяток-другий цікавих завдань, а не за горами і масштабне сюжетне доповнення. Поки його немає, витрачаємо 5 доларів на чергову порцію стелс-екшн побігеньок від Arkane Studios.

Ну і для тих, хто зовсім загубився у міжчасовому просторі, радимо купити та спробувати трилогію «Mass Effect», яка зовсім скоро виходить у вигляді золотого видання  і самим відчути на смак всі космічні баталії та пристрасті капітана Шепарда від Electronic Arts.

 

А гурманам можемо порадити також фестиваль шотландського віскі, що відбуватиметься на площі Ринок сьогодні та завтра. Та й завжди можна залишитись вдома, пити чай та грітися, розглядаючи морозні краєвиди з вікна, читаючи книжки-казки, дивлячись фільми.

До зустрічі наступного тижня та гарних вихідних і пам’ятайте, що ноги повинні бути у теплі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.