Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ботоферма

СБУ

Вівторок, 16 червня 2020, 16:32

На Львівщині викрили діяльність російської ботоферми

ботоферма

На території області працювала мережа ботоферм, якими керували з Росії.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Оперативники відділу кібербезпеки блокували у області діяльність розгалужену мережу "ботоферм", які керувались з території Росії.

Як встановили правоохоронці, організатори ботоферми через спеціалізоване програмне забезпечення керували електронними поштовими скриньками та обліковими записами у соцмережах з використанням фейкових персональних даних. Реєстрацію таких акаунтів в інтернеті вони здійснювали за допомогою SIM-карток українських та російських операторів.

"Угруповання зареєструвало кілька тисяч активних акаунтів для поширення у соцмережах недостовірної інформації щодо ситуації в Україні, продовження гібридної війни проти нашої держави та здійснення впливу на свідомість людей з метою поширення негативного настрою в суспільстві та дискредитації української влади. У рамках спільної спецоперації схожа протиправна діяльність була виявлена та припинена в Києві, Сумах, Чернігові та Одесі" – наголосили у СБУ.

Під час проведення обшуків оперативники вилучили комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання (GSM-модеми та шлюзи), понад 15 тисячі SIM-карток операторів стільникового мобільного зв’язку України та Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.