Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція під Верховною Радою

Фото Володимира Квурта

Четвер, 18 червня 2020, 11:52

Мери міст Львівщини в Києві вимагають у нардепів не змінювати виборчий кодекс

акція під Верховною Радою

Львівське регіональне відділення АМУ влаштувало акцію під ВРУ, протестуючи проти внесення змін до виборчого законодавства.

Про це у коментарі Варіантів повідомив міський голова Винник Володимир Квурт.

Сьогодні зранку, 18 червня, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України влаштувало мирну акцію під будівлею Верховної Ради у Києві з вимогою до нардепів не ухвалювати законопроект №3485, яким вносяться зміни до виборчого кодексу, згідно із якими запроваджується пропорційна партійна система виборів у міських громадах з кількістю 15 тисяч виборців і більше.

"Зараз у Києві стоїмо з плакатами біля Верховної Ради. Асоціація міст Львівщини – проти змін до виборчого кодексу. Ми говоримо про те, що не можна пропорційну систему запроваджувати для міст і громад від 15 тисяч, а залишити, як це було у виборчому кодексі, – 90 тисяч" – пояснив Володимир Квурт.

Також, за його словами, у цьому законопроекті Верховна Рада України покладає на місцеві бюджети витрати на проведення виборів.

"Не можна накладати фінансування на місцеві громади, тобто Верховна Рада не заклала в бюджеті на вибори кошти, і зараз вони хочуть, щоб це профінансували громади знизу. Тобто несформовані об'єднані громади у якийсь цікавий спосіб мають профінансувати вибори" – додав Володимир Квурт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.