Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

Понеділок, 22 червня 2020, 14:50

Зеленський підписав закон про звільнення від ДПА

школа у Львові

Сьогодні Володимир Зеленський підписав закон про звільнення від державної підсумкової атестації.

Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента.

Сьогодні, 22 червня президент Володимир Зеленський підписав закон згідно із яким скасовується обов'язкова державна підсумкова атестація в цьому році. 

Відтак, закон передбачає, що учні, які завершують повну загальну середню освіту в 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації у зв'язку з карантином через коронавірус.

"Ті, хто не планував вступати до закладів вищої освіти в цьому році, можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без складання ЗНО" – йдеться у повідомленні.

Натомість учні мають право вибрати, як будуть їх оцінювати – за результатати ЗНО, державної підсумкової атестації чи шляхом річного оцінювання.

За даними Міністерства освіти і науки, скасування обов’язкової ДПА дасть змогу зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування та збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, цей законопроект Зеленський вніс до ВРУ лише 17 червня, а вже наступного дня, 18 червня, Верховна Рада його прийняла

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.