Зміст статті

24 червня 2020

Мікрорайон Кошова-Козацька. Цивілізаційний зсув

Юрій Кужелюк та облагородження мікрорайону Кошової-Козацької.

Фінальна стадія облагородження мікрорайону, який складається з вулиць Кошової, Козацької, Табірної та Яричівської.

За ініціативи депутата Львівської міської ради Юрій Кужелюк (Громадянська позиція) на території його округу завершується облагородження мікрорайону, який складається з вулиць Кошової, Козацької, Табірної та Яричівської. На цих вулицях повністю провели каналізацію, якої там не було, а також замінили водогін на новий. Мешканці отримали змогу підключитися до цих благ цивілізації та нарешті позбавились постійних витоків води на вулицях.

Депутат Кужелюк також наголошує на тому, що під час Програми каналізування неканалізованих районів протягнули каналізаційний колектор вздовж верхньої частини Глинянського Тракту від залізниці до вулиці Личаківської, і тому мешканці також можуть підключатися до каналізації.

Загалом політика каналізування та заміни водогону наступна. Місто коштом бюджету тягне каналізаційний колектор вздовж вулиці. Мешканці отримують технічні умови, роблять проект і самі здійснюють роботи з підключення власним коштом. Аналогічна ситуація і з водогоном. Місто тягне водогін, робить відводи до будинків та ставить засувки. Мешканці підключаються до засувок самостійно. Роботи в мікрорайоні тривали майже три роки. Але тепер на вулицях зробили дощове водовідведення, а також замостили їх  плиткою. І якщо ще рік тому вулиця Козацька виглядала так.

То нині весь мікрорайон ось такий.

Залишилось лише впорядкувати двадцять метрів в районі залізничного переїзду. А це вже важче, оскільки місто не може вести роботи на переїзді без погодження залізниці, і тому це достатньо нелегка процедура. Однак можна вже сказати, що мешканці мікрорайону нарешті почали відчувати себе міськими жителями. Все можна зробити, аби лише було бажання і вміння.


Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.