Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

iloveukraine.com.ua

Понеділок, 10 грудня 2012, 10:32

Зміна статусу музею «Шевченківський гай» - ініціатива трудового колективу музею – директор музею

Директор Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» Іван Косачевич заявив, що зміна статусу музею з комунального на більш вищий – регіонального чи національного підпорядкування – ініціатива трудового колективу музею.

 

«9 жовтня відбулися збори працівників музею, на яких абсолютною більшістю голосів (75 – за і 1 – утримався) було прийнято рішення клопотати перед державними органами про зміну статусу підпорядкування музею. Влада Львова вже десять років опікується музеєм, але реально ми від міста отримуємо фінансування лише на зарплати та електроенергію, про розвиток музею у Львові ніхто не дбає», - пояснив Косакевич.

З ініціативою трудового колективу було ознайомлено членів громадської ради при управлінні охорони культурної спадщини Львівської ОДА.

«Колишній перший директор Шевченківського гаю Борис Рибак очолив ініціативну групу громадськості, яка взяла на себе ініціативу звернутися в державні органи з проханням вивчити і вирішити цю проблему», - пояснює Косакевич.  

Саме громадська група, а не директор «Шевченківського гаю» Косакевич, як це повідомлялося раніше, звернулася з листами у відповідні інстанції, в тому числі і до профільної комісії Львівської облради.

«Листи також скеровано і президенту», - сказав Косакевич.

«Я повністю підтримую цю ініціативу, бо сподіваюся, що саме рішення у питанні зміни підпорядкування музею дозволить нарешті розвиватися музею, але я не був ініціатором цього листа, з керівником комісії не спілкувався, все це – ініціатива громадськості на чолі з Борисом Рибаком», - висловив свою позицію Іван Косакевич.  

Нагадаємо, до комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради надійшов лист з проханням переведенням музею в підпорядкування Львівської облдержадміністрації.

Раніше директор Музею народної архітектури та побуту у Львові Іван Косачевич заявив про те, що Львівська міська рада намагається його звільнити. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.