Зміст статті

9 липня 2020

Довгоочікувана школа у мікрорайоні "Провесінь"

Депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк про будівництво нової школи у мікрорайоні "Провесінь".

Триває будівництво нового корпусу школи в мікрорайоні "Провесінь" на Глинянському тракті.

Збудований ще за радянської влади мікрорайон із багатоповерхівок та приватного сектора мав лише корпус дитячого садочка. Тимчасово у ньому корпусі розмістили і садочок, і школу. Та немає нічого більш постійного, ніж тимчасові речі.

У результаті протягом десятиліть в цьому приміщенні тіснилися: садочок в одній половині корпусу та 9-річка в іншій. І ця школа, до речі, чи не єдина у Львові працювала у дві зміни. Не було тут ні актового, ні спортивного залів. А протягом останніх років навколо масиву розгорнулося додаткова житлова забудова. Ситуація стала патовою. Проте таки вдалося розпочати процес. Виготовили документацію, перенесли теплотрасу, і нарешті розпочалося будівництво. За словами депутата Львівської міської ради Юрія Кужелюка, найскладніше було з нульовим циклом, оскільки під час копання котловану виявили пливун. Необхідно було коригувати документацію, а це, відповідно, додаткові витрати. Але будівництво продовжувалося. І ось, найскладніше позаду. Таким був нульовий цикл рівно рік тому.

А це майбутній тир у нульовому поверсі школи, де також мають ще бути службові приміщення та харчоблок.

І ось корпус рушив угору. Розпочали будівництво першого поверху.

Через певний час завершили перший поверх і вже другий пішов угору.

Ще декілька місяців і триповерхова будівля майже готова, залишилося тільки завершити покрівлю, і вже можна утеплювати фасад та штукатурити.

З нормальним фінансування загальнобудівельні роботи закінчать вже цього року, а вже з наступного можна буде виконувати внутрішні роботи.

"Таким чином мікрорайон, який постійно зростає, матиме новий шкільний корпус з класними кімнатами, актовим і спортивним залами, тиром та харчоблоком. Школа стане середньою і перейде на однозмінний режим роботи. Разом з садочком та басейном (який нещодавно відновили) буде чудовий навчальний комплекс, який вирішить освітянські проблеми у мікрорайоні", – підсумовує Юрій Кужелюк.


Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.