Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Борислав

П'ятниця, 10 липня 2020, 12:20

Чотирьом медикам з Борислава висунули підозру у смерті породіллі

Борислав

Прокуратура підозрює чотирьох лікарів Центральної міської лікарні Борислава у смерті породіллі та завданні серйозної шкоди здоров’ю новонародженій дитині.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Львівської області.

Чотирьох лікарів Центральної міської лікарні Борислава підозрюють у смерті породіллі та завданні серйозної шкоди здоров’ю її новонародженій дитині, які призвели  до інвалідності.

Інцидент трапився під час пологів у вересні 2018 року, а підозру медикам у неналежному виконанні професійних обов’язків оголосили лише зараз.

Як повідомляється, 14 вересня 2018 року, внаслідок ургентних показників, за рішенням консиліуму, медики розпочали операцію кесаревого розтину, однак, після п’яти невдалих спроб інтубації у жінки сталась зупинка серця. Операцію припинили та розпочали здійснювати реанімаційні заходи, зокрема, інтенсивну терапію.

 "Незадовго у жінки виникли тоніко-клонічні судоми та лікарі покликали на допомогу завідувача хірургії, який теж не зміг провести трахеотомію через "коротку шию і технічні труднощі". 
Вже о 15:00 год стан жінки був вкрай важким, а тому лікарі викликали львівську медицину катастроф, фахівці якої, серед яких отоларинголог, виконав трахеотомію та просканував трахеї від слизу. Після цього, жінку під'єднали до апарату штучної вентиляції легень", – йдеться у повідомленні.

Того ж дня пізно увечері породіллю реанімобілем перевезли у відділення реанімації Львівської обласної клінічної лікарні, де вона 27 вересня 2018 року померла.

Розслідування справи тривало майже два роки. І зараз поліцейські оголосили підозру у неналежному виконанні обов’язків лікарю-анестезіологу, двом акушерам-гінекологам та хірургу міської лікарні Борислава за ч. 1 ст. 140 та ч. 2 ст. 140 ККУ. У разі доведення їх вини, їм загрожує позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права займатися лікарською діяльністю на той самий термін.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.