Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

фото умовне

П'ятниця, 10 липня 2020, 14:40

В Золочеві хочуть не допустити будівництво храму Московського патріархату

фото умовне

Міський голова Золочева  скликає сесію міської ради аби не допустити будівництво церкви УПЦ МП на подвір'ї приватної садиби.

Про це повідомив мер Золочева Ігор Гриньків на своїй сторінці у Фейсбук.

Міський голова Золочева скликає сесію Золочівської міської ради аби не допустити будівництво храму Московського патріархату на території приватної ділянки, придбаної ділянки 21-річної уродженки міста Почаїв – осередку УПЦ МП в Україні.

Мешканці Золочева вважають, що проєктована будівля надто схожа на храм.

Роман Кушнір, архітектор міста, оглянув схему забудови земельної ділянки, планування майбутньої забудови та припускає, що цілком можливо пристосування цього нібито житлового будинку під храм.

"Якщо ця будівля буде збудована, то буде подібною до нашого храму Української греко-католицької церкви на вулиці Героїв Крут, біля стадіону", – каже Роман Кушнір.

Поки що, стосовно будівництва храму, є лише припущеннями мера Золочева та містян, проте, Ігор Гриньків вже направив повідомлення в Службу Безпеки України.

"Ті, що стоять за цією аферою мусять розуміти, у Золочеві це не пройде так, як у Бродах. Там Московський патріархат купив житловий будинок і згодом «виросла» церква. Золочів’яни сильні та не тільки духом. Ми вже маємо практику як громадою не допустити самобуду, як це було на Вічевій. У Золочеві московські попи нам не будуть насаджувати ідеї "русского мира", – написав Ігор Гриньків.

Нагадаємо, храм УПЦ МП у Бродах спорудили на землі, придбаній під будівництво житла.

  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.