Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.refine.org.ua

Понеділок, 10 грудня 2012, 21:40

Україна експортує в Китай 700 тис. тонн кукурудзи наступного року

В 2013 році найбільший український експортер сільськогосподарської продукції UkrlandFarming, доставить в Китай від 500 до 700 тис. тонн кукурудзи.

Налагодження українсько-китайської співпраці стало можливим в листопаді 2011 р. після того, як Пекін дав дозвіл на імпорт української кукурудзи. Українську кукурудзу доставлять китайському China Oil & Foodstuffs.

Китай є одним з найбільших світових імпортерів зерна, а насамперед кукурудзи. Співпраця з Україною – це спроба диверсифікації доставок сільськогосподарської продукції. Приблизно 99% всього імпортованого зерна в Китаї походить із Сполучених Штатів.

China Oil & Foodstuffs прогнозує, що протягом найближчих років імпорт зерна в Китаї становитиме 15 млн. тонн (в 2011 році – 5 млн. тонн). Приблизно 1/3 займає кукурудза (рік тому китайці імпортували 1,75 млн. тонн).

Україна, в свою чергу, належить до верхівки європейських виробників кукурудзи. Цього року збір кукурудзи становив близько 20 млн. тонн., 12 млн. тонн з яких пішли на експорт.

Джерело: www.pb.pl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.