Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Максим Степанов

Середа, 15 липня 2020, 11:43

МОЗ розробляє правила для роботи шкіл у новому навчальному році

Максим Степанов

Міністерство охорони здоров'я працює над рекомендаціями, за якими в умовах карантину можуть працювати школи у новому навчальному році.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Сьогодні, 15 липня, Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов серед рекомендацій щодо роботи шкіл з 1 вересня запропонував наступне:

перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюють температуру;

дітям міряють температуру перед входом у заклад;

працівники та діти, з температурою, вищою за 37,2 – не допускаються у заклад;

батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками;

заклади мають бути оснащені антисептиками;

діти користуються антисептиками виключно під наглядом вихователя.

"Це загальні речі. Все інше, буде розроблено нами на наступному тижні. І ми будемо подавати це на затвердження. Щоб всі заздалегідь знали, в який спосіб будуть навчатися наші діти, а також – щоб власники навчальних закладів мали достатньо часу і могли підготуватися до нового навчального року", – резюмував Максим Степанов.

Нагадаємо, Львівська міська комісія з питань ТЕБ і НС дозволила роботу дошкільних освітніх закладів та інклюзивно-ресурсних центрів.

Додамо, 11 липня  Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров'я рекомендує послабити карантин. З 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів.

За останню добу кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла на 171 – до 7425.

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

З 10 червня в Україні відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи, а з 2 липня дозволили працювати кінотеатрам.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.