У Львові на хабарі спіймали викладача Академії сухопутних військ

Середа, 22 липня 2020, 11:48

Офіцер вимагав 12 тисяч доларів за працевлаштування курсанта академії до ЗСУ.

Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 21 липня, у Львові на хабарі затримали офіцера одного з військових вищих навчальних закладів міста. Йдеться про Академію сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного, це єдиний військовий навчальний заклад у місті.

Як встановили правоохоронці, капітан пообіцяв курсанту академії працевлаштувати його до Збройних сил України, але за умови надання йому 1200 доларів хабара.

Зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Мітки: Академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, Національна поліція у Львівській області, новини львова, фото, хабар