Зміст статті

23 липня 2020

Квазікільце на Личаківській

Депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк про квазікільце на вулиці Личаківській.

Юрій Кужелюк: Єдиний спосіб розв'язати найболючішу транспортну проблему Личаківського району – створити квазікільце на вулиці Личаківській.

До Львова транспорт заїжджає зі семи напрямків. І якщо п'ять знаходяться в більш-менш пристойному стані, вулиця Т. Шевченка активно ремонтується, то на Золочівському напрямі ситуація найгірша.

Весь потік транспорту з Винників впирається у Т-подібне перехрестя Личаківська-Пасічна. Там утворюються постійні затори з усіх трьох напрямків, оскільки рух блокують два лівих повороти, з якими світлофор не може справитися. Якщо додати потік транспорту з Глинянського тракту, стоянку автобусів на Личаківській та пішохідні переходи, то ситуація вже стає хаотичною. Все це перетворилося на найболючішу транспортну проблему Личаківського району. Про це зазначає депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

"Єдиним розв'язком проблеми є створення квазікільця навколо церкви Покрови та СШ № 63 (молодша школа). Це дозволить уникнути лівих поворотів, а транспорт, рухаючись двосмуговим кільцем, матиме змогу безперешкодно відгалужуватися на вулицях Личаківській, Пасічній, Глинянський тракт та Ніщинського. Як наслідок, повинні зникнути постійні затори та знизитися забрудненість повітря біля церкви та школи, що утворюється двигунами автомобілів, які постійно стоять на світлофорі. Окрім того, можна буде оптимізувати пішохідні переходи та перенести в більш зручне місце стоянку автобусів", – зазначає Юрій Кужелюк.

Детальний план такої розв'язки вже розробили, і його затвердили депутатами Львівської міськради ще минулого року.

Цьогоріч у міському бюджеті передбачили 500 тисяч гривень на проєктування розв'язки. На думку депутата, двома найбільшими проблемами, які слід вирішити, є залізнична колія, якою має пройти частина кільця, а також господарська будівля, через яку планується вихід від Глинянського тракту до колії. Депутат Юрій Кужелюк повідомив, що 21 липня відбулася загальна нарада щодо цього питання у заступниці міського голови Ірини Маруняк за участі зацікавлених сторін, серед яких – представники Львівської залізниці та компанії "Ензим", яка єдина користується цією колією. Мета – обговорити способи розв'язання всіх проблемних питань та розпочати проєктування. Через два тижні запланували представити пропозиції щодо розв'язання проблемних питань. Замовником проєкту визначили ЛКП "Львівавтодор". Окрім цього, завершується проєктування громадського простору перед церквою Покрови.

"Повинен бути добрий проєкт, який максимально поліпшить транспортну проблему на Тернопільському напрямі та полегшить життя мешканцям. Практичну реалізацію його можна розпочати після закінчення реконструкції вулиці Т. Шевченка, оскільки це вимагатиме достатньо великої суми коштів", – переконаний Юрій Кужелюк.


Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.