Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 28 липня 2020, 16:44

Львівщина та ще вісім областей не готові до послаблення карантину

коронавірус

Львівська область не відповідає критеріям для початку нового етапу пом'якшення карантинних заходів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні Львівська, Волинська, Вінницька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області не готові до послаблення карантину.

Ситуація з коронавірусом тут не відповідає критеріям для початку етапу пом'якшення карантинних заходів. Міністерство охорони здоров'я аналізує чотири показники: завантаженість ліжок, охоплення тестуванням, процент виявлення інфікованих, динаміка.

Зокрема, Львівська область не відповідає критерію, пов'язаному з кількістю нових випадків Covid-19. Частка позитивних тестів не має сягати вище 11%, однак цей показник становить 11,41%.

Також динаміка виявлення інфікованих у області складає -18,86%, для послаблення карантину необхідно не більше 10%.

А охоплення тестуванням на Львівщині становить 87,36% (більше 24 тестів на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок у медичних закладах області становить 44,57%.

Станом на сьогодні у Львівській області підтвердили 9099 випадків зараження коронавірусом.

Нагадаємо, з 14 липня обласна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині: дозволила відкрити дитячі садочки, а також продовжила час роботи закладів громадського харчування до 23:00 год.

Також з 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів, а з 17 липня у Львові запрацювали садочки. Крім цього, у місті дозволили проведення різноманітних заходів.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.