Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

спалювання сухостою

lv.dsns.gov.ua

Середа, 5 серпня 2020, 12:51

За добу у чотирьох районах Львівщини зафіксували пожежі сухстою

спалювання сухостою

Пожежі виникли у Бродівському, Золочівському, Пустомитівському та Самбірському районах.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Вчора, 4 серпня, о 15:24 год у селі Мамчурі Бродівського району виникла пожежа на відкритій території. О 16:06 год займання локалізували та о 16:24 год повністю ліквідували. Вогнем було знищено суху траву на площі 200 кв.м.

Цього ж дня о 18:15 год загорілася трава у селі Поморяни Золочівського району. О 18:31 год пожежу локалізували та о 18:43 год повністю ліквідували. Вогонь знищив суху траву та чагарник на площі 100 кв.м окремими осередками.

О 18:53 год до пожежа знищила суху траву та чагарник на площі 200 кв.м у селі Підберізці Пустомитівського району . О 19:09 год займання повністю ліквідували.

Також о 20:20 год поблизу міста Новий Калинів Самбірського району виникла пожежа сухої трави та чагарника на площі 200 кв.м. окремими осередками.

Загалом до ліквідації пожеж залучили 14 рятувальників та 4 одиниці спецтехніки.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону випалювання сухої трави. Такі пожежі є небезпечними для довкілля. Варто звернути увагу на те, що пожежі на відкритій території не тільки шкодять навколишньому середовищу, але й являються дуже небезпечними з точки зору пожежної безпеки.

Суха вітряна погода є сприятливим фактором для швидкого розповсюдження вогню на великі відстані з подальшою небезпекою для поруч розташованих будівель, споруд та їх мешканців.

Нагадаємо, у квітні цього року Верховна Рада посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.