Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

книга обліку доходів

youtube

Четвер, 6 серпня 2020, 17:12

В Україні скасували обов'язкову книгу обліку доходів для ФОПів

книга обліку доходів

Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує обов'язкову книгу обліку доходів для ФОПів.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців", згідно із яким скасовується обов'язкова книги обліку доходів для ФОПів.

Зокрема, фізичним особам-підприємцям І-ІІІ груп на спрощеній системі оподаткування можна буде вести облік у будь-якій зручній формі (паперовій чи електронній) із зазначенням суми доходу за місяць.

А фізичні особи-підприємці на загальній системі зможуть вести облік також у паперовому або електронному вигляді, але за типовою формою, визначеною Міністерством фінансів.

"Крім того, закон скасовує договір про визнання електронних документів для реєстрації в електронному кабінеті платника податків та передбачає, що в електронному кабінеті відображатимуться податкові повідомлення. Також документ вносить зміни до Податкового кодексу з метою створення сприятливих умов для діяльності бізнесу та інвесторів. Зокрема, полегшено умови податкових перевірок. При перевірці оформлення працівників усунуто можливість опитувати працівників і роботодавців про виплачені пасивні доходи та інші додаткові блага та відшкодування", – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.