Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Степанов

Четвер, 6 серпня 2020, 17:25

Вуйко Степанов зрікся у Львові антицерковного вірусу хули

Максим Степанов

До Львова з робочим візитом приїхав міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 6 липня, до Львова прибув міністр охорони здоров'я України Максим Степанов з робочим візитом в рамках якого відвідав Львівську обласну клінічну лікарню та Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр.

Степанов заявив, що відтепер у відділенні трансплантології Львівської обласної клінічної лікарні операції проводитимуть коштом державного бюджету.

"Дуже важливо, щоб цей напрямок розвивався, – зазначив на брифінгу Максим Степанов. У лікарні швидкої медичної допомоги було проведено чотири трансплантації нирок, одна – серця. Ми хочемо, щоб за 2,5 роки Україна здобула трансплантаційну незалежність, щоб наші громадяни не їздили за кордон лікуватися, а всі операції могли робити у нашій країні. Щороку близько п'яти тисяч громадян чекають на трансплантацію. Трансплантація серця за кордоном коштує близько 3 мільйонів гривень, в Україні сума сягає лише трохи понад 600 тисяч".

Щодо боротьби з коронавірусом, то міністр наголосив про необхідність використовування засобів індивідуального захисту, бо це впливає на результати боротьби з вірусом.

"На початку карантину ми проводили 200 тестувань за добу, на сьогодні ми проводимо близько 18 тисяч тестувань, проте, ми маємо намір збільшити у вересні кількість тестувань до 25 тисяч за добу. У нас є алгоритми, щоб отримувати результати тестування без затримування процесів лікування", – зазначив міністр.

Також міністр заперечив політичну заангажованість уряду щодо міст Луцька і Тернополя, які відмовились посилювати карантинні заходи через входження в "червону зону".

"В нас регулюється законом, хто має контролювати дотримання обмежень і що передбачається за їх невиконання. У рішеннях про введення якогось міста в "червону зону" є неполітичним, бо мова йде про здоров'я і життя. Неважливо, яка назва міста чи посада чиновника, коли замість того, щоб подумати про здоров'я громадян починають переводити важливість рішень в іншу площину", – повідомив Максим Степанов.

Степанов також заперечив свою причетність до агітування громадян не відвідувати церковні служби через поширення коронавірусу.

"Така інформація є маніпуляцією. Я також є прихожанином церкви, і бачу недотримання карантинних заходів громадянами. Вважаю, що церковні служби можна проводити безпечно, з дотриманням карантинних заходів", – відповів Максим Степанов. 

Нагадаємо, з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону залежно від рівня заповненості ліжок, кількості тестувань на 100 тисяч громадян, відсотка виявлення хворих і динаміки захворюваності. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Станом на сьогодні, в Україні зафіксували 76 808 випадків зараження коронавірусом та 1819 смертей. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.