Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Середа, 12 грудня 2012, 16:45

Львів вступить в боротьбу за всесвітній титул «Столиця книги»

Управління культури Львівської міськради розпочало процес підготовки до отримання Львовом від ЮНЕСКО титулу «Столиця книги».

 

Про це "Варіанти" повідомила начальник управління культури Львівської міськради Ірина Подоляк.

«Ми хочемо на початку 2013 року розпочати роботу над цим проектом разом з Форумом видавців і Львівським національним університетом», - розповіла Ірина Полодяк.

Нагадаємо, книжковою столицею світу-2014 стане нігерійське місто Порт-Харкорт

Всесвітню столицю книги щороку обирає комітет, що складається з представників ЮНЕСКО, Міжнародної асоціації видавців, Міжнародної федерації книгопродавців і Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій і установ.

Столицю книги вибирають на 1 рік, починаючи з 23 квітня кожного року.

Проект «Всесвітньої столиці книги» є іміджевим і не передбачає грошової винагороди для переможця.

Одною з умов для претендентів на почесне звання книжкової столиці є можливість фінансування культурних програм, так або інакше пов?язаних з літературно-видавничою діяльністю, а також залучення до участі в програмі місцевих наукових і літературних спільнот.

Першою книжковою столицею в 2001 році комітет ЮНЕСКО назвав Мадрид.

У наступні роки книжковими столицями світу ставали Олександрія, Нью-Делі, Антверпен, Монреаль, Турин, Богота, Амстердам, Бейрут, Любляна, Буенос-Айрес.

У 2012 це почесне звання отримав Єреван - адже саме в цьому році Вірменія відзначає круглу дату - 500 років вірменського книгодрукування. 

В наступному, 2013-му році книжковою столицею світу стане Бангкок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.